یکی از دغدغههای مادران جوان معمولا تهیه غذای نوزاد است. از آنجایی که نگران سلامت کودک هستند و نمیدانند کدام غذای کمکی برای دلبندشان مفید است، همیشه به دنبال یادگیری طرز تهیه غذاهای کمکی هستند. دغدغه ما هم در وبسایت مامابیبی، سلامت نوزاد شیرخوار شماست. در این مطلب سعی کردهایم که طرز تهیه بهترین غذای کمکی نوزاد شش ماهه به بالا را شرح دهیم. مدعی هستیم که بهترین انواع غذای کمکی تجویز شده توسط پزشک متخصص تغذیه در سال ۲۰۲۱ را به شما آموزش میدهیم، وگرنه اکثر ما طرز تهیه فرنی و حریره بادام را میدانیم.
راهنمای جامع تغذیه نوزاد از ۰ تا ۱ سالگی را نیز اینجا بخوانید.
یکی از مهمترین بایدهای غذاهای نوزاد، مقوی بودن و داشتن ویتامین کافی است. از آنجایی که نوزادان در حال رشد هستند و فعالیت خاصی ندارند، بیشتر غذای کمکی نوزاد صرف رشد و تکامل بدنی و مغزی کودک میشود. اینجاست که اهمیت غذاهای کمکی نوزاد بیش از بیش آشکار میشود. البته نرم بودن و سبک هضم بودن هم یکی دیگر از بایدهای غذای نوزاد شش ماهه به بالاست که حتما باید هنگام تهیه غذاهای کمکی به آن توجه شود.
مطابق با توصیه اکثر متخصصین تغذیه کودکان، خوراندن غذای تکمیلی کودک یا به عبارتی اولین غذای نوزاد باید از سن هفت ماهگی آغاز شود. این بدین معنی است که یک کودک هفت ماهه باید تا پایان سن شش ماهگی، فقط از شیر مادر و یا شیر خشک تغذیه کند، در غیر این صورت در دوران خردسالی و یا بعد از آن دچار مشکلات گوارشی و حساسیت میشود.
غذای کمکی را میتوان با سادهترین تجهیزات و وسایل ممکن آماده کرد. تنها موردی که برای راحتی کار پیشنهاد میشود، داشتن همزن برقی است که البته بسیاری از افراد همین کار را با گوشت کوب یا پوره کن انجام میدهند.
یکی از موارد ضروری و مهم در تهیه اولین غذا در جدول برنامه غذایی نوزاد ۶ ماهه، داشتن مواد اولیه سالم، ارگانیک و مقوی است. از آنجایی که این روزها اکثر سبزیجات و میوهها با کودهای شیمیایی پرورش داده میشوند، بهتر است برای تهیه غذاهای تکمیلی از مواد غذایی ارگانیک استفاده کرد. البته بعد از تهیه غذا حتما بایستی غذای کمکی با شیر مادر یا شیر خشک یا آب رقیق شود، تا غذای کمکی بهتری تهیه شود.
همانطور که گفتیم بعد از مشاورههای طولانی با پزشک متخصص کودکان و در نظر گرفتن جدول تغذیه نوزاد، چند مورد از بهترین غذاهای نوزاد را در وبسایت مامابیبی به مادران جوان پیشنهاد میدهیم. یکی از موارد مهم در چارت غذایی نوزادان فرنی و حریره بادام است که مطمئناً اکثر مادران طرز تهیه فرنی یا حریره بادام را به صورت موروثی میدانند. لذا سعی داریم در اینجا چند مورد از بهترین غذای کمکی نوزاد شش ماهه را شرح دهیم که عبارتند از:
همانطور که می دانید کدو حلوایی منبع سرشار روی و فیبر طبیعی است که برای رشد کودک بسیار مفید است. برای طرز تهیه این غذا فقط کافیست که یک تکه کدو حلوایی با هویج و آب گوشت یا مرغ پخته شود و نهایتاً با یک تکه کره و همزن برقی، له شود. اگر چه این غذا خیلی سریع تهیه میشود، اما جزو یکی از پرخاصیت ترین غذای کمکی نوزاد شش ماهه است.
برای تهیه این غذای کمکی فقط کافیست که یک آواکادو رسیده و خوشمزه را پوره کرده و با مقداری سیب زمینی پخته و پوره شده و ماست پروبیوتیک یا شیر مادر مخلوط کنید.
برای طرز تهیه این غذای کمکی کافیست که هویج، سیب زمینی، لوبیا سبز یا نخود فرنگی، پیاز، گوشت ماهیچه گوسفندی و مقدار کمی برنج یا گندم را با هم بپزیم.
بعد از اینکه به اندازه کافی پخته شد، آن را میکس کرده با ماست یا شیر مخلوط میکنیم.
برای پخت این غذای کمکی فقط کافیست مقداری برنج، مرغ، هویج، پیاز و سیب زمینی را با هم پخته و میکس کنیم و نهایتاً با شیر یا ماست رقیق کنیم.
برای تهیه این غذای کمکی فقط کافیست که لوبیا سبز و پیاز و گوشت ماهیچه را با هم بپزیم. نهایتاً مواد را میکس کرده با ماست یا شیر رقیق کنیم.
برای تهیه این پوره فقط کافیست که گوشت ماهیچه، هویج اسفناج و پیاز را با هم بپزیم. هنگامی که گوشت خوب پخته شد، مواد را میکس کرده و باز هم مانند غذاهای قبلی با شیر یا ماست رقیق کنیم.
آیا شما هم تا به حال برای تهیه غذا برای نوزاد دغدغه داشتید؟ خوشحال خواهیم شد اگر طرز تهیه غذای نوزاد کمکی جدیدی را با وبسایت مامابیبی به اشتراک بگذارید.