چه راهکارهای طلایی برای افزایش هوش نوزاد وجود دارد؟ چه نکاتی را باید رعایت کنیم که باعث افزایش هوش کودک شود؟ از چه سنی به بعد میتوان هوش نوزاد را بالا برد؟ آیا میتوان برای افزایش هوش نوزاد در بارداری و شیردهی اقدامی کرد؟
دوران کودکی یکی از حساسترین زمانها برای والدین خواهد بود که بخواهند فرزندی سالم و باهوش را تربیت کنند. در این زمان است که میتوان تغییرات اساسی را در افزایش هوش نوزاد ایجاد کرد. برای همین راهکارهای طلایی برای افزایش هوش نوزاد وجود دارد که در این زمینه میتوانید با متخصصین، روانشناسان و حتی مربیان مراجعه کنید.
یکی نکات مهمی که همیشه آن را شنیدهاید، این است که کودکان را در انجام دادن کارهای روزمره آزاد بگذارید و مانع خلاقیت آنها نشوید. برای افزایش هوش نوزاد به تغذیه و محیط مناسب نیاز خواهید داشت. هرکدام از اعضای خانواده نیز به پرورش و رشد کودک کمک خواهند کرد. در ادامه این مطلب برند مامابیبی بیشتر راجع به این راهکارها صحبت میکنیم.
اولین قدم برای داشتن یک نوزاد باهوش به دوران قبل از بارداری و نوع تغذیه و سبک زندگی والدین برمیگردد. طبق تحقیقاتی که صورت گرفته، نوع زندگی خود والدین از زمان کودکی تا هنگام ازدواج و بچهدار شدن میتواند روی رفتار و هوش نوزاد هم تأثیرگذار باشد. اما اگر نکاتی که در اینجا به آن اشاره میکنیم را نیز رعایت کنید، میتوانید به افزایش هوش نوزاد در بارداری کمک نمایید.
خوردن شیر مادر خواص و فوایدی زیادی برای نوزاد دارد. قدرت سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن در مقابل بیماریها و عفونتها با تغذیه از شیر مادر امکانپذیر خواهد بود. همچنین تغذیه با شیر مادر رابطه مستقیمی روی بالا بردن هوش نوزاد خواهد داشت.
در تحقیقی که دانشمندان دانمارکی به تازگی انجام دادهاند، مشخص شده است که کودکانی که به مدت ۹ ماه از شیر مادر خود تغذیه کردهاند نسبت به دیگر نوزادان که حدود ۲ تا ۶ ماه شیر مادر خوردهاند باهوشتر هستند. پس برای افزایش هوش نوزاد در شیردهی رعایت این نکته بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
همان طور که قبلا هم اشاره کردیم، برای بالا بردن هوش نوزاد باید از همان دوران جنینی اقدام کنید. حتما لازم نیست کودک حرف بزند یا بتواند فعالیت خاصی را انجام دهد تا بتوانید با او تمرین کنید. هیچ سنی برای افزایش هوش کودک مشخص نشده، اما بهتر است از همان دوران بارداری به فکر سلامت و هوش فرزند خود باشید.
هوش نوزاد درست است تا حدودی به ژنتیک بستگی دارد؛ اما برای اینکه بتوانید آن را تقویت کنید، به توجه و محیط مناسب نیاز خواهید داشت. در این بخش میخواهیم به راهکارهایی برای بالابردن هوش نوزاد اشاره کنیم.
دانشمندان آلمانی با تحقیقاتی که انجام دادهاند متوجه شدهاند که نوزادان مادرهایی که در دوران بارداری ورزش میکنند در مقایسه با نوزادان مادرانی که تحرک زیادی ندارند باهوشتر هستند و یادگیری بهتری دارند. پس مادران باردار در هنگام بارداری حتما طبق دستور پزشک، حرکات ورزشی مناسب این دوران را انجام دهند. حتما به این نکته توجه کنید که حرکات ورزشی باید طبق نظرات پزشک باشد، چرا که انجام ورزش نامناسب امکان آسیب رساندن به جنین را زیاد میکند.
طبق تحقیقاتی که در آمریکا صورت گرفته، نوزادانی که با زایمان طبیعی به دنیا آمدهاند، ضریب هوشی بالاتری نسبت به نوزادانی که با سزارین به دنیا آمدهاند خواهند داشت. زمانی که نوزادی به روش طبیعی به دنیا میآید، پروتئین خاصی که در مغز جنین وجود دارد افزایش پیدا میکند. همین مسئله باعث افزایش هوش نوزاد در بارداری میشود.
همچنین وجود این پروتئین باعث میشود که حافظه کوتاهمدت و بلندمدت نوزاد رشد کند و همین روی میزان ضریب هوشی کودک تأثیرگذار خواهد بود.
مصرف امگا ۳ و اسیدهای چرب و قرار دادن آن در سبد غذایی مادران تأثیر زیادی در افزایش هوش نوزاد در بارداری و تکامل مغز جنین خواهد داشت. برای تأمین امگا ۳ بدن به طور طبیعی، باید غذاهای دریایی، دانههای روغنی مانند آفتابگردان و کتان را در سبد غذایی خود قرار دهید. به دستور پزشک هم از مکملهای غذایی حاوی اسیدهای چرب و امگا ۳ مصرف کنید.
مصرف امگا ۳ نه تنها به بالا بردن هوش نوزاد کمک میکند، بلکه باعث بالا بردن قوه بینایی هم میشود. پس حتما با توصیه پزشک در برنامه غذایی خود این مواد را قرار دهید. با این مواد غذایی برای بالا بردن هوش نوزاد خود اقدام کنید.
مطالعه کتاب برای نوزادان ۶ ماهه و بیشتر میتواند تأثیر زیادی روی افزایش هوش نوزاد داشته باشد، اما در تحقیقات جدیدی که در آکادمی آمریکا برای شیوه درمان بیماریهای شایع در کودکان صورت گرفته، اعلام کردهاند که برای بالا بردن سطح هوشیاری کودکان خود از زمان تولد و حتی در هنگام بارداری، کتاب خواندن برای جنین میتواند تأثیر بسیار مثبتی روی هوش نوزاد ایجاد کند.
خواندن کتاب به ساخت کلمات و تحریک تصورات نوزاد کمک خواهد کرد و مراحل پرورش و رشد او را راحتتر میکند. چرا که نوزاد از ۸ ماهگی به بعد توانایی شناخت کلمات و تشخیص ترتیب قرارگرفتن آنها را بهخاطر شنیدن داستانهای کتاب به دست میآورد.
تشویق کردن نوزاد مهمترین شرط باهوشی نوزاد است. با انجام کوچکترین حرکت و یا عملی نوزاد خود را تشویق کنید. این کار باعث افزایش هوش نوزاد و پیداکردن انگیزه برای ماجراجوییهای بیشتر خواهد بود. تشویق کودکان زیر دو سال میتواند تأثیر زیادی روی هوشیاری آنها داشته باشد.
جنین توانایی این را دارد که در درون شکم مادر از برخی از جریانات بیرونی باخبر شود. همین موضوع روی افزایش هوش نوزاد در بارداری تأثیر زیادی خواهد گذاشت. به همین خاطر محققان از پدران میخواهند که در هنگام بارداری برای جنین آواز بخوانند.
سایر راهکارهای تقویت هوش نوزاد را در این مقاله بخوانید.