تب مالت در کودکان یا همان بروسلوز یک نوع بیماری عفونی است که به عنوان یک نوع بیماری مشترک بین حیوان و انسان شناخته میشود. این بیماری که توسط باکتری بروسلا انتفال پیدا میکند در کودکان شامل علائمی نظیر، تب، خستگی، سردرد، درد عضلانی، دردهای شکمی، اسهال، خارش پوست و قرمزی، تورم غدههای لنفاوی و… است. البته این نکته را باید بدانید که علائم بیماری تب مالت در کودکان بسته به شدت عفونت و شرایط بیمار متفاوت است و ممکن است در هر کودکی متفاوت باشد.
با درمان به موقع تب مالت در کودکان میتوان بدون هیچ مشکل و عوارضی سبب بهبود آن شد و در عوض با سهل انگاری مشکلات جدیتر و شدیدتری رخ میدهد. به عبارت دیگر، عفونت میتواند سبب ایجاد مشکلات جدیتری از جمله کاهش توانایی جسمانی، مشکلات پوستی و ضعف سیستم عصبی شود که این امر برای کودکان بسیار خطرناک است. بنابراین در صورت بروز هرگونه علائم مربوط به تب مالت در کودک، باید سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید.
در ادامه این مقاله از وب سایت مامابیبی بیشتر با این بیماری و علائم آن آشنا شوید.
تب مالت یک بیماری عفونی است که توسط باکتری بروسلا Brucella ایجاد میشود. این باکتری از طریق مصرف مواد غذایی آلوده، شیر و لبنیات آلوده، تماس با حیوانات آلوده و گاهی از راه هوایی به بدن انسان منتقل میشود. سفر به مناطقی که تب مالت در آنها رایج است، نیز از عوامل خطر در ابتلا به تب مالت محسوب میشود. کودکان نسبت به بزرگسالان حساستر به این بیماری هستند و درصورت عدم رعایت موازین بهداشتی ممکن است آلوده شوند.
در بیشتر موارد، علت ایجاد علائم تب مالت در کودکان ناشی از تماس مستقیم با حیواناتی نظیر گاو، گوسفند و… است. در این بیماری باکتریهای بروسلا باعث عفونت بدن شده و سبب آسیب به اعضای مختلف بدن میشوند. بنابراین نیاز است تا تمامی روش های مراقبتی را جدی بگیرید.
راه های انتقال تب مالت از یک انسان به انسان دیگر بسیار نادر است. در واقع شیوه گسترش بیماری بروسلوز از فردی به فرد دیگر نیست. مگر اینکه تب مالت در بارداری و هنگام زایمان بیماری را به جنین منتقل کند. همچنین امکان انتقال تب مالت در شیردهی به نوزاد نیز وجود دارد. اما گسترش این بیماری از طریق فعالیت جنسی به ندرت اتفاق میافتد.
یکی از روش های درمانی بیماری تب مالت استفاده از داروی تب مالت است، داروهایی نظیر انواع آنتی بیوتیکها، کپسول داکسی سیکلین، آمپول جنتامایسین، آزیترومایسین، ریفامپین و … است که تجویز هر کدام بنا به شدت بیماری، موقعیت بالینی و شرایط بیمار متفاوت است. به همین دلیل، تنها پزشک متخصص میتواند نوع و دوز مناسب دارو را برای درمان تب مالت در کودک و بزرگسال تجویز کند. دقت کنید که هرگز نباید به صورت خودسرانه دارو به کودک خود بدهید بنابراین بهترین کار این است که به پزشک متخصص بیماری عفونی یا متخصص کودک مراجعه کنید و روند درمان را آغاز کنید.
علاوه بر مصرف این دارو ها برای درمان تب مالت در کودکان، استفاده از یکسری درمان های خانگی نیز میتواند در درمان تب مالت در کودکان موثر باشد. به طور مثال استفاده از عصاره آبی گیاه خارشتر، جوشاندن شیر قبل از مصرف آن و همچنین استفاده از سیر میتواند در درمان این بیماری موثر باشد. در ادامه بیشتر با علائم تب مالت در کودکان و روند درمان آن بیشتر آشنا خواهید شد.
درمان تب مالت طولانی مدت بوده و ممکن است حداقل ۲ هفته تا ۶ ماه طول بکشد. زیرا مصرف آنتیبیوتیک برا درمان عفونتها معمولا نیازمند زمان کافی است و بدن کودکان در مقابل این بیماری ضعیفتر عمل میکند. به عبارت دیگر درمان تب مالت به طور معمول شامل دورههای آنتی بیوتیک و داروهای ضد التهاب است که طول درمان بسته به شدت عفونت و وضعیت بیمار متفاوت است.
یکی از علائم تب مالت در کودکان این است که باعث ضعف کسالت ناتوانی و دردهای عضلانی در کودک میشود. بنابراین علاوه بر مصرف به موقع داروهای تجویز شده توسط پزشک، رعایت نکات بهداشتی و خود مراقبه و استراحت تا حد امکان کمک به بازسازی سیستم ایمنی بدن میکند.
فراموش نکنید که نیاز به ارزیابی دقیقتر به میزان اثر بخشی داروها بسیار مهم است، زیرا در صورت لزوم، تغییر در روش درمان وجود دارد. بنابراین، مشاوره با پزشک خود و همچنین پایبندی به دستور درمانی تجویز شده از اهمیت بالایی در این دوران برخوردار است.
بیماری تب مالت در کودکان یک بیماری عفونی است که از یک انسان به انسان دیگر بسیار نادر است، اما غیرممکن نیست. انتقال این بیماری از یک فرد به فرد دیگر از طریق مصرف گوشت آلوده و خوب پخته نشده، مصرف شیر، پنیر و ماست آلوده و پاستوریزه نشده، استنشاق هوای آلوده به باکتری، تماس مستقیم به باکتری موجود در خون حیوان آلوده و… است.
حال که با علائم ایجاد تب مالت در کودکان به خوبی آشنا شدید، لازم است تا به منظور کاهش احتمال انتقال بیماری، رعایت بهداشت فردی، استفاده از لوازم شخصی، افزایش سطح رطوبت در محیط، استفاده از ماسک و سایر اقدامات بهداشتی را رعایت کرده تا در کاهش انتقال این بیماری به افراد دیگر کمک کنید.
مادرهای عزیر، در این مقاله از مامابیبی شما را با تب مالت، علائم تب مالت در کودکان و راه و روش های درمان آن آشنا کردیم. حالا نوبت به این رسیده تا از تجربیات شما در خصوص این بیماری و روشهای پیشگیری آن در قسمت نظرات استفاده کنیم. بیصبرانه منتظر شنیدن تجربیاتتان هستیم.