درمان ترک بارداری یکی از دغدغههای مادران جوانیست که تجربه حاملگی و زایمان داشتهاند. این ترک ها روی شکم ظاهر نازیبایی برای اندام ایجاد میکنند. ترکها به صورت خطوط بنفش و صورتی روی شکم، کشاله ران، رانها، پا و باسن ایجاد میشوند. البته ترک های پوستی یا استرچ مارک و ترک شکم صرفا مختص دوران حاملگی نیست و اکثر افرادی که به صورت ناگهانی افزایش وزن داشتهاند، دچار ترکهای پوستی در اکثر نواحی بدن میشوند. خصوصا در سنین نوجوانی و بلوغ بسیار این عارضه بسیار شایع است.
در این مقاله از وب سایت مامابیبی قصد داریم علت ترک های بارداری و راه کارهای درمان آن را با هم مرور کنیم. با ما همراه باشید.
ترک های بارداری و یا اصطلاحا استرچ مارک هایی که در دوران حاملگی ایجاد میشود، ناشی از تغییرات هورمونی مادر و افزایش وزن ناگهانی است. در واقع با کشیده شدن لایههای میانی پوست فیبرهای کلاژن پاره میشوند و موجب میشوند که رگهای خونی پوستی از بین شکافهای فیبرها به صورت خطوط صورتی یا بنفش نمایان شوند. البته با گذشت زمان این رنگهای خونی التیام پیدا میکنند و رنگ آنها کم رنگتر میشود.
درمان ترک شکم بارداری به معنای از بین بردن رگههای صورتی روی شکم و کمرنگ شدن آنهاست. ترکهای شکمی بارداری با وجود اینکه اصلا دردناک نیستند و هیچگونه مشکلی برای فرد ایجاد نمیکنند، اما ظاهر ناخوشایندی دارند که اعتماد به نفس زنان جوان را تحت تأثیر قرار میدهد. قبل از اینکه پروسه درمان ترکهای بارداری را بررسی کنیم، بهتر است که راههای پیشگیری از ترک شکم در حین بارداری را یاد بگیریم.
پیشگیری از استرچ مارک ها و یا ترک های شکمی در دوران حاملگی از طریق راهکارهای خانگی و اقدامات پزشکی میسر است. در این دوران میتوان با ماساژ روغنهای گیاهی روی ناحیه شکم، باسن و رانها تا حد زیادی از بروز ترکهای شکمی جلوگیری کرد.
روغنهای گیاهی که برای جلوگیری از ترکهای پوستی در دوران بارداری مؤثر هستند عبارتند از:
البته ماسکهای خانگی زیادی هم برای پیشگیری از ترک های پوستی وجود دارند که از مهمترین آنها میتوان به ماسک زردآلو، ماسک سفیده تخم مرغ و الوئه ورا اشاره کرد.
برای درمان ترکهای شکمی راه کارهای پزشکی مؤثر دیگری نیز وجود دارد مانند استفاده از انواع کرم ضد ترک که معمولا در داروخانهها یافت میشوند. این کرمها با خاصیت ترمیم کنندگی و همچنین کلاژنسازی باعث پیشگیری از ترکهای شکمی میشوند. البته در موارد حادتر هم میتوانند ترکهای پوستی را تا حد قابل قبولی برطرف کنند.
علت های ترک پوستی را در این مقاله بخوانید.
معمولا در بین عوام راههای زیادی برای درمان ترک پیشنهاد میشود که البته هیچ منبع موثقی برای تأیید یا عدم تأیید این گونه راه کارها وجود ندارد. بهتر است که برای درمان ترک شکم از راه کارهای تأیید شده و یا تجویز پزشک در مورد استفاده از انواع کرم ضد ترک شکم استفاده کرد.
لیزر ترکهای پوستی یکی از راهکارهای جدید در درمان ترک شکم است که البته نتایج قابل ملاحظهای دارد.
با استفاده از انواع کرم ضد ترک و همچنین لیزر تراپی به طور همزمان میتوان به نتایج مطلوبی در درمان ترکهای شکم دست پیدا کرد. البته کربوکسی تراپی هم یکی دیگر از روشهای جدید در درمان ترک شکم است.
برای پیشگیری از ترک شکم در حین دوران بارداری بهتر است که از انواع کرم ضد ترک استفاده شود. کرمهایی مانند کرم ضد ترک مامابیبی و یا سایر کرمهای ضد ترک گزینه خوبی برای پیشگیری از ترک های پوستی هستند. در واقع با ماساژ منظم روزانه به مدت نیم ساعت میتوانید از بروز ترکهای شکمی بارداری پیشگیری کنید.
با توجه به خواص روغن زیتون، یکی از بهترین روغنهای طبیعی برای حفظ نرمی و ارتجاعی پوست شکم، استفاده روزانه از روغن زیتون است. روغن کنجد برای ترک شکم بارداری هم بسیار مفید است.
به طور کلی درمان ترک بارداری یا استرچ مارک های بارداری و پیشگیری از آن با راهکارهای ارائه شده بسیار ساده است. فقط کافیست که در زمان مناسبی اقدام به پیشگیری یا درمان ترکهای پوستی کنید.