پس از پایان بارداری و تولد نوزاد، خانمها وارد دوران شیردهی میشوند. دورانی که همانند دوران بارداری مهم بوده و بسیاری از متخصصان پزشکی توصیه میکنند که شیردهی باید به مدت ۶ ماه انجام شود. ارتباط بین مادر و نوزاد در دوران شیردهی ارتباط شیرینی است که نیازمند آگاهی و برخی از نکات و توجهات خاص است، چرا که بعضا نوزادان نسبت به برخی از غذاهای موجود در رژیم غذایی مادر حساس هستند، چرا که خوردن غذاهای نفاخ و نفخ آور نوزاد میتواند منجر به اذیت و دلپیچه فرزندتان شود.
نفخ یک حادثه آزار دهنده، به علت تجمع گاز در روده است که با خوردن غذاهای نفخ آور توسط مادر ایجاد شده و منجر به ایجاد احساس ناخوشایند و درد و ناراحتی در نوزاد میشود، این امر تحت عنوان کولیک از آن یاد میشود. شما میتوانید برای آشنایی با غذاهای نفخ آور برای نوزاد، جلوگیری از ایجاد این عارضه و درمان آن، در ادامه این مقاله همراه ما باشید. همچنین برای مطالعه و دریافت اطلاعات کاملتر میتوانید به مقالههای دیگر از وب سایت مامابیبی سر بزنید.
مادران شیرده برای جلوگیری از نفخ شکم نوزاد و گاز معده نوزاد باید از مصرف غذاهای نفاخ مانند حبوبات پرهیز کرده و یا در صورت مصرف، حتما از قبل آنها را در آب خیس کنند تا نفخ آن گرفته شود.
از اقدامات موثر دیگر علاوه بر تغییر در رژیم غذایی، برای بهبود سلامت نوزاد و کاهش گاز معده او میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حال که با غذاهای نفاخ نوزاد آشنا شدید، بهتر است بدانید که ابتلا به نفخ شکم در بارداری، یکی از مشکلات شایع در اوایل دوران حاملگی است. نفخ و تهوع جزء آزاردهندهترین علائمی هستند که میتوانند در فعالیتهای روزمره منجربه اختلال شوند. بنابراین تغذیه در دوران بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است. با این وجود برخی غذاها میتوانند موجب ایجاد گاز و نفخ در این دوران شوند که بهتر است با برخی از آنها آشنا شویم:
شیر مادر منبع تغذیه مهمی برای نوزادان محسوب میشود و در شش ماه اول زندگی تاثیر مستقیمی بر کودک شیرخوار دارد. در ادامه این متن لیست بعضی از غذاهای نفاخ و نفخ آور برای نوزاد در دوران شیردهی را گردآوری کردهایم.
مصرف برخی از میوهها توسط مادر در دوران شیردهی میتواند منجربه ایجاد نفخ شکم نوزاد شود که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم. مادران شیرده میتوانند به جای این میوهها به مصرف مکملها روی بیاورند تا کمبود ویتامینی در بدنشان احساس نشود.
گوجه فرنگی خواص بیشماری دارد و حاوی ویتامینها و مواد معدنی بسیاری است. این ماده به طور معمول بیخطر است، اما گاها برای برخی افراد و مصرف زیاد آن توسط مادران شیرده منجر به تغییر بو و مزه شیر آنها میشود و میتواند به عنوان یک ماده حساسیتزای غذایی به شمار برود. پس گوجه فرنگی میتواند یکی از مواد غذایی و غذاهای نفاخ و نفخ آور نوزاد باشد و منجر به مشکلات روده و نفخ معده نوزاد شود. این ماده به علت پوسته و دانههایی که دارد، میتواند تحریککننده روده باشد و باعث نفخ شکم شود.
تغذیه مادر در دوران شیردهی یکی از فاکتورهای مهم در رشد کودک دلبند شماست. این امر چندان اهمیت دارد که یک روز را در جهان به این مناسبت نام گذاری کردهاند. یکی از سوالات و نگرانیهای مهم مادران شیرده این است که برای جلوگیری از نفخ شکم نوزاد خود چه چیزی بخورند و یا اینکه آیا ماده سیبزمینی برای او نفاخ است یا خیر؟ در جواب باید گفت که این ماده هم جزء مواد غذایی و غذاهای نفاخ و نفخ آور نوزاد به شمار میرود و میتواند سبب تولید گاز معده شود.
البته باید گفت که نیاز نیست تا مصرف این ماده را از لیست غذاهای روزانه و رژیم خود حذف کنید، زیرا این ماده، منبع غنی از پتاسیم و منیزیم است و مواد معدنی مفیدی دارد، پس بهتر است که برای جلوگیری از ایجاد نفخ، سیب زمینی شیرین مصرف کرده و یا مصرف آن را محدود کنید.